Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2015 22:47 - БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ –ОГЛЕДАЛО НА УКРАЙНА И РУСИЯ ИЛИ ЗАЩО ПО ТОЗИ ВЪПРОС ТРЯБВА ДА БЪДЕМ С РУСИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 16512 Коментари: 22 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Изглежда, че Историята е голяма „майтапчийка”. Често тя ни поднася такива преки аналогии, че става малко страшничко. Такъв е случаят със събитията с Украйна. Без да навлизаме в дълбините на проблема е достатъчно да обърнем внимание, че Киев –„майката на руските градове”, не е в границите на Русия. Територията от където тръгва историята на Русия, се намира в някакво структурно образование, което има формата на държава, но не и чертите на самостоятелна държава – със своя история, със своя култура, със свой език, със свои традиции, със свои мечти, въжделения и бъдеще. Достатъчно е да погледнем долната карта, за да няма какво повече да обсъждаме – това, което днес наричаме Украйна има правно-държавен смисъл само като съветска република в рамките на Съюза на съветските социалистически републики. През 2008 г., на самита на НАТО в Букурещ, президентът Путин заяви, че Украйна е историческо недоразумение, държава, създадена върху руски земи (Topwar.ru – 3.02.2014)
image






И ако всичко това приложим към България, се очертава „странна” прилика с нашата история – мястото, от където започна българската история, заедно с първата българска „столица” – Онгъла, е в чужда държава. По-нататък – по-лошо. Духовната и културна столица на славянобългарска, християнска България, от където тръгна „духовното завоюване” на Европа – Охрид, също не е в нашата държава и, подобно на Украйна, се намира в странно образувание, приличащо на древно племенно сборище, отделено поради детска сръдня от племето-майка. По аналогия с Украйна, Македония е историческо недоразумение, държава с българи и върху български земи, но създадена от други и в техен интерес.

Кратко обяснение за станалото може да получим чрез геополитически и геостратегически подход.

          Балканският полуостров е предимно планински, като на две места се досяга с планинските системи на средна Европа : на запад с Алпите, на изток с Карпатите. В центъра на полуострова са : най-голямата балканска равнина – Дунавската и най-голямата балканска низина – Тракийската. И двете принадлежат на България, но в орязан вид : Северна Добруджа - от Румъния, Одринска и Беломорска Тракия – от Турция и Гърция. Орязването нарушава българската географска среда, в това число средата за обитаване и търговия, но по определение, това са бездискусионни български земи (виж Иван Батаклиев в книгата „Политическа география и геополитика в оригинал”, част І. София, 2003, стр. 108). Одринска и Беломорска Тракия са географско продължение на централна българска Тракия, и в границите от Странджа, Черно море, Чаталджа, Мраморно море, Бяло море до река Струма са с единна релефна и климатична структура. Три български реки завършват облика на тази територия.

          Българската държава е възникнала в Мизия, българщината се е съхранила в Подбалкана, а българския дух е вървял на Запад и на Юг, към поречието на Марица и Вардар, към преодоляване на географските ограничения на планинските масиви и на морските проливи. Тези ограничения са : Дунав, Стара планина, Рило-родопския масив, планинския масив на Осогово-Беласишката планинска група.

          Първи преодолял „ограниченията” на Стара планина хан Кардам (777-802), като повел българските войски на юг. В 809 г. войските на Крум стояли пред Сердика – този град държал ключовите пътища към Македония. Хан Омуртаг (814-831) узаконил присъединяването на голяма част от Тракия към българската държава, хан Маламир (831-836) превзема Пловдив и накрая хан Пресиан присъединява Западните Родопи,централна Македония с околностите на Охридското и Преспанското езеро и Албания. Границите на България се простирали от Карпатите до Странджа и Западните Родопи и от Черно до Адриатическо море. Идвало времето на княз Борис и на цар Симеон.Това са двамата български владетели извършили истинско исторически чудо, непознато и невиждано дотогава в историята, а пък и след това.

Всичко започнал Борис с Покръстването на държавата и с приемането на кирило-методиевите ученици начело с Климент. Както пише един от най-големите историци на България, англичанинът Рънсиман: «Борис извършил най-голямата революция в България: наследил я като велика сила, а я направил велика цивилизационна сила. Той можел вече да живее като равен на френските монарси и дори на самият византийски император». Чрез православно-християнската вяра Борис обединил народа на своята страна, а чрез книжнината национализирал целокупния духовен живот. От тогава и до днес, славяните от Адриатическо море до Черно и от Македония до Добруджа носят гордото име българи(Иван Пастухов – Българска история, том І. Из-во «Хемус», 1942, стр.254).

         „На света има три царства, както светата троица на небесата...Първото царство е гръцкото, второто Алеманското, третото е Българското. В гръцкото царство е отец, в Алеманското – син, в Българското – светия дух. Гърците царството си богу ще предадат, българите ще останат по вяра  християни, а алеманите всички народи ще погубят” (Борис Чолпанов – Векове от слава. „ВИ”. София, 1976 г. Стр. 96).

          В Македония отново се срещнали поизгубените духове от ордата на Кубер с победоносните наследници на Аспарух, за да останат навеки заедно.

          По-нататъшното изследване на спора около ограничената територия „Македония” ще ни отведе твърде далече в дебрите на минали и днешни заблуди, лъжи и необуздани фантазии от рода на ролята на Коминтерна или на „предателството” на Съветския съюз в края на Втората световна война, които нямат нищо общо с реалността. Те просто са опит, ние, българите, да не признаем очевидната истина – географията, геополитиката, геостратегията, външните интриги на Запада измислиха и поставиха на „балкански” дневен ред ябълката на раздора – Македония. Тя можеше да бъде разсечена само на бойното поле, нещо, което новата българска буржоазия след Освобождението, заедно с продажната монархия не можаха да направят. Затова те понесоха напълно своята „политическа отговорност”.

           Българските национални интереси не съвпадат и никога няма да съвпадат с интересите на съседите. Никакви съюзи и съвместни дейности не могат да отстранят окончателно тези опасности, тъй като те произтичат обективно от пространствените измерения на националното битие. От това не следва, че България ще воюва  за своите национални интереси, но готовността да ги защитава и с въоръжена сила  винаги  трябва да бъде налице.

        По същество, няма „македонски” въпрос. Има въпрос как българите се отнасят към своята история, към нейният интегралитет, към своя исторически континиум, т.е. има „български” въпрос. Поради това няма никакъв смисъл за някаква дискусия, за някакви „доказателства”. Това не е спор, който може да се реши в съд. Проблемите създадени от природноисторическия процес ги решава самият природноисторически процес.

          При съдебните дела съществува презумцията за вменяемост. Според нея участващите страни се признават за вменяеми до тогава, докато  за някоя от страните това не е опровергано след провеждане на съдебно-психиатрична експертиза. В политиката призумцията за вменяемаст се предполага за приложима към всички главни политически играчи, защото в противен случай не е на лице никакав смислен политически процес – от невменяеми може да се очаква какво ли не. „За съжаление – казва Рабиндранат Тагор – настъпват времена, когато историята превръща нищожните хора в пародии на величие”. Това е особено валидно за несъстоятелните държави. Болезнената мания да се смяташ за пряк наследник на хора от преди  2500 години само поради факта, че те са живели в същата квартира, която ти обитаваш днес, е толкова елементарно, глупаво и тъпо, колкото въобще е възможно.

          Фундаменталната идея на съвременна Македония съдържа три ключеви компоненти : непримирима българофобия, тотална македоно-сърбизация на духовното пространство, смяна на българския цивилизационнен код като условие за евроинтеграция.

          Подобна саморазрушителна енергия психоаналитиците наричат „комплекс на Танатос”, т.е. неосъзнатия стремеж от всяко живо същество към смъртта. Отричайки всичко общо с България и с българите, днешна „Македония” отрича самата себе си. Формулата „Македония не е България” е просто симптом на комплекса „Танатос”. В научен смисъл, наистина, Македония не е България точно както елемента на една система не е самата система. Но възприемайки смъртоносната формула, Македония стремително губи своята жизнена сила.

         Каквото и да става, на където и да тръгне Македония, ние, все едно, ще се срещнем някога и някъде. Защо ? Защото сме един народ !И защото :

                     Един народ, една страна, една съдба !

 













Гласувай:
22



1. aboychev - ЖАЛКО Е ЧЕ ТЪПАЦИ КАТО
11.05.2015 10:18
КУШЕЛ
И РУСКИ БЛЮДОЛИЗЦИ
ОБЯСНЯВАТ ИСТОРИЯТА
С ИДИОТЩИНИ
КАТО ТАЗИ ЧЕ
КИЕВСКА РУСЬ ИМА НЕЩО ОБЩО С РУСИЯ
И ЧЕ
РОССИЯ-СССР НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ И НЯМАТ ВИНА
ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ
СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ
ТЕЗИ ДВЕ ИДИОТСКИ ОБРАЗУВАНИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА ПЛЪТ
КАКТО И ИДИОТСКОТО ОБРАЗУВАНИЕ - РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ
НЯМАТ МЯСТО В БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА
ТЕЗИ ДЪРЖАВОПОДОБНИ ОБРАЗУВАНИЯ
НЕ СА ДОНЕСЛИ НИЩО В СВЕТОВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
АСИСТЕМНО СЕ КИЧАТ С БЪЛГАРСКИТЕ ПРИНОСИ
ЗАТОВА ТЕ И АДЕПТИТЕ ИМ РУСОФИЛИ И СТАЛИНИСТИ-ПУТИНИСТИ
СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА УНИЩОЖЕНИЕТО КОЕТО САМИ СИ ПОДГОТВЯТЕ
цитирай
2. vencivaleri1951 - Бойчев,
11.05.2015 12:45
aboychev написа:
КУШЕЛ
И РУСКИ БЛЮДОЛИЗЦИ
ОБЯСНЯВАТ ИСТОРИЯТА
С ИДИОТЩИНИ
КАТО ТАЗИ ЧЕ
КИЕВСКА РУСЬ ИМА НЕЩО ОБЩО С РУСИЯ
И ЧЕ
РОССИЯ-СССР НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ И НЯМАТ ВИНА
ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ
СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ
ТЕЗИ ДВЕ ИДИОТСКИ ОБРАЗУВАНИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА ПЛЪТ
КАКТО И ИДИОТСКОТО ОБРАЗУВАНИЕ - РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ
НЯМАТ МЯСТО В БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА
ТЕЗИ ДЪРЖАВОПОДОБНИ ОБРАЗУВАНИЯ
НЕ СА ДОНЕСЛИ НИЩО В СВЕТОВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
АСИСТЕМНО СЕ КИЧАТ С БЪЛГАРСКИТЕ ПРИНОСИ
ЗАТОВА ТЕ И АДЕПТИТЕ ИМ РУСОФИЛИ И СТАЛИНИСТИ-ПУТИНИСТИ
СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА УНИЩОЖЕНИЕТО КОЕТО САМИ СИ ПОДГОТВЯТЕ


наистина е жалко , че не можеш да прецениш къде се намираш в кординатната система спрямо автора на този постинг или по скоро лекция. За да изглеждаш по прилично не се иска много. Наложи мораториум върху клавиатурата си, опитай се да осмисляш прочетеното и накрая но не по важност-пий си хапчетата човече...
цитирай
3. apostapostoloff - Всички трябва да наблюдават Русия, за
11.05.2015 13:47
да се поучат от нейния горчив опит и да не изпаднат като нея. Днешна Русия не означава нищо за свта, защото тази държава вече няма нито изкуство, нито наука, нито иконимика. Русия се превърна в Империя на нищото, която се прехранва само от износа на суровини. Днешният руснак е превърнат в азотно- торов завод- той само яде и сере.
цитирай
4. oranjevia - Хм -има Господ и той гледа: Русна...
11.05.2015 14:03
Хм -има Господ и той гледа: Руснаците посредством Коминтерна помогнаха на сърбите с македонската идентичност.Последните си направиха Югославия променяйки самосъзнанието на много нишки и македонски българи.Но сега дойде ред да им се приложи същия номер на собствените им глави.Ще успеят да спасят парченце около Донбас и целия Крим.Но по-голямата част е вече загубена, ако не тръгнат да воюват с половината свят.
цитирай
5. bosia - до Гшиндев
11.05.2015 16:25
Постингът не е исторически верен. Учебниците, който прозират от материала са възстарички и са точно руския фалшив прочит на историята.п Руснаците и украинците не са едно племе и това личи най вече от генетичните изслидвония на едните и другите. Украинците имат геном много близък до българския, а руснаците имат в пъти повече азиатски гени. Ето доводите на акад. Гълъбов:- Подробен анализ на мъжката У хромозома (изследва се само от кръв) при съвременните хора установява, че славянското население не е еднородна група. Не може да сравняваме русите с българите – ние физически се различаваме. Прабългарите са били хора с кръгли очи – това се вижда от рисунки на пратеници на Тервел при василевса. Съвременното проучване установява, че хаплогрупите (генните комплекси) C, N и Q, характерни за монголо-алтайците, ги има най-много в народите на Китай, Монголия, Казахстан, Сибир, Япония, Корея, Камбоджа, Индонезия и др. Там между 5 и 70% от населението носи С и N наред с Q (2-7%). За Европейска Русия характерен е високият процент на насeлението с хаплогрупа N – от 6 до 80%, достигащ в Курск 92.5%, в Твер – 79%. Тази хаплогрупа се носи между 7 и 15% от населението на Белорусия, а 6.5% – в Украйна. В България едва 0,5% от населението носи такива гени. Населението на Република Македония ги има в същия процент, румънци и молдовани – 0,7-1.6%, а бошняци са с 0%. Това показва, че ние се различаваме генетично от руснаците, които дълго време са били под робството на монголите, наричани от тях татари.
цитирай
6. blackpredator - Босия,
11.05.2015 17:34
твоята хаплогрупа е на Голям Мангал!
И няма нужда да ти изследваме генома.
Нито да гледаме имаш ли сини венци.
Достатъчно е да те прочетем.

По същество, тоя постинг разглежда морални категории, като аргументите са само илюстрация.
Ама къде морал у теб???!!
---------------------------------------------------

Венци,
в координатната система на пустиняци като абойчев, освен случайните X и Y, на тях по рождение им липсва Z /H/.
Ръб та дрънка!
Форест Гъмп Абойчев, да го изчеткаме ;)
цитирай
7. lesovski - " Демократите" на парите в зелено,
11.05.2015 18:10
пак изпаднаха в паника.Основният им заряд е злоба и омраза.До такава степен се давят в собствената си жлъчка, че са в постоянно умопомрачение и слепота.Да не виждат културните постижения на руския интелект, с постиженията му в литературата, науката, другите изкуства, военното дело, несломимият му дух и патриотизъм, е тъпота и идиотщина.Бъдещето е на широката руска душа и благородство, а това че във всяко стадо има мърша е прастара истина.
За постинга може да се каже само- БРАВО!
цитирай
8. aboychev - ВИЖ ТЪПАКО vencivaleri1951
11.05.2015 19:03
ВАШИТЕ КООРДИНАТНИ СИСТЕМИ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ
ТЕ СА ПОНАЧАЛО ПОГРЕШНИ
ПРОФАНЪТ ПРОФЕСОР МОЖЕ ДА ТИ Е ПРЕПОДАВАТЕЛ
ПО РУСОФИЛСКО СКОДУУМИЕ
ВЕРОЯТНО ЩЕ ДА ТИ Е ПИСАЛ И ОТЛИЧЕН
ЗЕР ТРЯБВАШЕ ДА ЗАЕМАШ ПОСТ НА ПРОФАН
СПЕЦИАЛИСТ ПО СТРОЕЖИТЕ
НА РУСКАТА КОЛОНИЯ НА БАЛКАНИТЕ.
ТА В КАКВАТО И КООРДИНАТНА СИСТЕМА
ДА СИ СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ И
ДА НИ ПОСТАВЯТЕ
ВИЕ СТЕ СИ ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЧЕРВЕН БУУУКЛУК
И "ЦЕННОСТА" НА ПОДОБНИ ПОСТИНГИ
ЗА ВАС МОЖЕ И ДА Е ЛЕКЦИЯ
ПО УМЕЛО ИЗОПАЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА В РУСКОСЕРВИЛНАТА ВИ УГОДА,
НО ТАКИВА "ИСТОРИЧЕСКИ" ТЪПОТИИ
НА ПРОФАН ПРОФЕСОРИ КАТО ТОЗИ АВТОР
МОГАТ САМО ДА БУДЯТ СЪЖАЛЕНИЕ И ДА НИ ПРИПОМНЯТ ПОГОВОРКАТА
НА МЛАДИНИ МЛАД ГЛУПАК, НА СТАРИНИ СТАР ГЛУПАК
ПОДОБНИ "ПРОФЕСОРИ" СА
ПОЗОР ЗА ЗВАНИЕТО ПРОФЕСОР
НА ТАКИВА ТО МОЖЕ ДА Е БИЛО ПРИСЪДЕНО САМО В
РУСКА АКАДЕМИЯ ИЛИ
В "УЧЕБНИТЕ" ЗАВЕДЕНИЯ НА БНА ИЛИ
АОНСУ - ВСЕ ФИЛИАЛИ НА СССРо-РУСКАТА ТЪПОТА
цитирай
9. nikikm - Единственото,
12.05.2015 21:53
за което съжалявам професоре е това,че няма да ми отговорите!Има си хас,професор сте и сте над тези неща!Грешка!
Та,корените на Русия не са в Украйна,а са български!Киев е основан от брата на КНЯЗ,НА КНЯЗ КУБРАТ,професоре,защото ние владетели ханове нямаме,имаме "КНЯЗЕ,КОИТО УПРАВЛЯВАХА ОТТАТЪК ДУНАВА С ОСТРИГАНИ ГЛАВИ!" Поизостанал сте малко с материала или по други причини,не ми връзвайте кусур за приказките.Украинците скити,са българи,има го в историческите документи и например дн.Добруджа се нарича Малка Скития.
Онгъла изобщо не е място където започва българската история,която е с хиляди години по-древна,златното съкровище от Варна,печатът от Караново,древните български руни в голямата си част идентични с тези от Шумерската цивилизация,но с 1000-1500 години по-стари и пр.Имате потенциал,направете си справките! Освен това,като бонус,"гръцката" цивилизация е българска,професоре,а не на егюпските цигани,както им е казвал народа на гърците-данайци,дошли от Африка и узурпирали както територия,така и античната ни история.
Че и накрая-Борис не е покръстител! Покръстването на България започва още в 37 год.от Хр. от Св.Андрей! В 325 г.дано не греша територията населена от българи е покрита с Епископии /проф.Чилингиров/,от които на Никейския събор участват десетки! да спирам,все пак не съм професор,може и да имам неточности,но в основното съм прав!Не го приемайте зле,предполагам имате силата и великодушието за това! С уважение!
цитирай
10. aboychev - НЯМАМ ТИ
12.05.2015 22:02
НЕРВИТЕ
ЗА ДА ПРОЯВЯВАМ УВАЖЕНИЕ
А И СЪМ СИГУРЕН ЧЕ "ПРОФЕСОРА"
ПОНАЗВАЙВА ОТ ВСИЧКО ТОВА
НО ТО НЕ СЕ ВРЪЗВА СЪС СТАЛИНСКО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МУ
"ИСТОРИЧЕСКИ" ДОГМИ.
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ НИКИКМ
цитирай
11. nikikm - Бойчев,
12.05.2015 23:13
ПРИЗНАНИЕ ОТ ТЕБ ЗА МЕН Е РАВНОСИЛНО НА ПОЛАГАНЕ В САН! ПЪК И КАТО ТЕ ЗНАМ КАКЪВ СИ..НЕ МИ ОСТАВА НИЩО,ОСВЕН ДА ТИ БЛАГОДАРЯ НАЙ-СЪРДЕЧНО! ТОЛКОВА СИ ГОТИН ДНЕС! ПОНЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА МЕН ПРОЯВЯВАШ НЕРВИ! АМА АЗ СИ ТЕ ХАРЕСВАМ,ДОРИ И КОГАТО МЕ КРИТИКУВАШ ЯРОСТНО!
цитирай
12. jelezov - Проф. Гиндев разглежда научно о...
13.05.2015 02:38
Проф. Гиндев разглежда научнообосновано, доколкото това е възможно в кратка статия, аналогията между проблемите, които съществуват между България и Македония от една страна, и между Русия и Украйна – от друга. Повечето от коментарите показват и доказват, че сред русофобите и антикомунистите не може да се пръкне поне един индивид - способен за що годе логическо мислене.
Научното разбиране на посочените проблеми, а такива вероятно съществуват още на стотици места по света, предполага употребата на научни понятия за народ (етнос) и нация. Днес почти е завършено формирането както на македонска, така и на украинска нация. Но македонски и украински етноси все още не са се появили. Етногенезата е много продължителен процес. Когато отмрат нациите и националните държави, а това ще се случи, когато принаденият продукт стане обществено достояние, тогава етногенезата ще се издигне на ново равнище. Вероятно ще започне формирането на т. нар. свръх народи: германски, англосаксонски, латински, славянски, китайски и т. н. Преодоляването на частната собственост върху средствата за производство и експлоатацията на човек от човека ще гарантира братското съжителство между всички малки и големи народи.
цитирай
13. aboychev - БЕЗ СА СЕ СПОМЕНАВАТ
13.05.2015 05:36
ДУМИ И ИЗРАЗИ КАТО НАУКА, логическо мислене, Научното разбиране, народ (етнос) и нация
В СЛЕДНАТА СТАТИЯ http://planinitenabulgaria.blog.bg/ ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ ИСТИНА
ОТКОЛКОТО В ГОРНИЯ ПОСТИНГ И В МАРКСИЧЕСКАТА ГЛУПОСТ КАТО ТАЗИ:
Днес почти е завършено формирането както на македонска, така и на украинска нация. Но македонски и украински етноси все още не са се появили. Етногенезата е много продължителен процес.
ТОЗИ ОПРЕДЕЛЕНО ТЪП МАРКСИСТ ОЧЕВАДНО НЕ ЗНАЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА И ЕРАРХИЯТА МЕЖДУ ПОНЯТИЯТА ЕТНОС, НАРОД, И НАЦИЯ
ЗА ТЪПАК СТАЛИНИСТ-МАРКСИСТИТЕ ЩОМ С БИЧА "СЪЗДАДЕШ "дЪРЖАВА" И С ИЗВРАТЕНИ СРЕДСТВА ПОДДЪРЖАШ НЕЙНО СЪЩЕСТВУВАНЕ 50-100 ГОДИНИ,
ТО НАЦИЯТА СЕ Е "ФОРМИРАЛА" И "ВЪЗНИКНАЛА" А ЗА ПОЯВАТА НА СЪОТВЕТЕН "ЕТНОС" ТРЯБВА НАСИЛЕИТО ДА СЕ ПОДДЪРЖА ОЩЕ 100-200ГОДИНИ
350 ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАНЕ НА РУСКА ИМПЕРИЯ НЕ ДОВЕДОХА ДО ВЪЗНИКВАНЕТО НИТО НА РУСКИ ЕТНОС НИТО НА РУСКА НАЦИЯ
ОСВЕН В ГЛАВАТ НА "БАЩАТА НА НАРОДИТЕ" И НА СКУДОУМНИТЕ МУ АДЕПТИ (СИНОВЕ)
ПОДОБНИ МАРКСИЧЕСКИ СБЪРКАНЯЦИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СВЪРЗВАТ
що годе логическоТО мислене С русофИЛите и комунистите,
А ЛИПСАТА НА ТАКОВА С русофобите и антикомунистите
ТЪПАЦИ ОТ ВСЯКЪДЕ
ТА И ДРЪНКАТ ОТ ВСЯКЪДЕ
цитирай
14. jelezov - Горещо благодаря на aboychev, за ...
13.05.2015 11:03
Горещо благодаря на aboychev, за така нагледното доказателство на тезата ми, че русофобите и антикомунистите по принцип са неспособни за логическо мислене, а някои са и психично болни.
цитирай
15. lesovski - Демократуните да обяснят,
13.05.2015 21:12
какво е сбирщината в САЩ, етнос, нация, народи или туй- онуй? Не е достатъчно да крещят с голям шрифт в коментарите си, а да си избършат пяната от злоба по устите.
цитирай
16. nikikm - . jelezov - Проф. Гиндев разглежда научно о...
13.05.2015 21:38
jelezov написа:
Проф. Гиндев разглежда научнообосновано, доколкото това е възможно в кратка статия, аналогията между проблемите, които съществуват между България и Македония от една страна, и между Русия и Украйна – от друга. Повечето от коментарите показват и доказват, че сред русофобите и антикомунистите не може да се пръкне поне един индивид - способен за що годе логическо мислене.
Научното разбиране на посочените проблеми, а такива вероятно съществуват още на стотици места по света, предполага употребата на научни понятия за народ (етнос) и нация. Днес почти е завършено формирането както на македонска, така и на украинска нация. Но македонски и украински етноси все още не са се появили. Етногенезата е много продължителен процес. Когато отмрат нациите и националните държави, а това ще се случи, когато принаденият продукт стане обществено достояние, тогава етногенезата ще се издигне на ново равнище. Вероятно ще започне формирането на т. нар. свръх народи: германски, англосаксонски, латински, славянски, китайски и т. н. Преодоляването на частната собственост върху средствата за производство и експлоатацията на човек от човека ще гарантира братското съжителство между всички малки и големи народи.


Железов,ти явно се явяваш адвокат или сътрудник на професора,посредник и пр.
Предполагам визираш моа коментар,но не го правиш по същество!Обясняваш,каква писал,правил,професора-ала-бала! Това,което съм написал е вярно и следва то да бъде атакувано,не да се замазват грешки,неволни,умишлени или от друго естество,дори и на професор!
Простотията пък за македонски и украински етноси и как бавно ставало е връх на глупостта!Чети внимателно!А и от обща култура би трябвало да знаеш,че те си имат етнос и това е българския етнос-СПЕЦИАЛНО ЗА МАКЕДОНЦИ И УКРАИНЦИ! Какво чакаш да им се образува? Всъщност липсата на отговор или опита да се пробута подобие,съчетано с агресивност и високомерие е ПАДЕНИЕ! Липса на сила,неувереност! Много съжалявам!
цитирай
17. nikikm - Лесовски
13.05.2015 21:39
lesovski написа:
какво е сбирщината в САЩ, етнос, нация, народи или туй- онуй? Не е достатъчно да крещят с голям шрифт в коментарите си, а да си избършат пяната от злоба по устите.


туй-онуй!
цитирай
18. aboychev - СБИРЩИНАТА В САЩ
14.05.2015 06:35
Е КАТО СБИРЩИНАТА В "РУСКАТА" "ФЕДЕРАЦИЯ"
РАЗЛИКАТА Е В НАЧИНА НА ФОРМИРАНЕ
И В ПРИНОСА НА ЕДНАТА И ДРУГАТА ЗА ПРОГРЕСА В СВЕТА
КОЛКОТО ДО СЪСТАВА НА СБИРЩИНАТА В САЩ
ТОЙ Е ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ХОРАТА ОТ ЕТНОСИТЕ КОИТО СЪСТАВЛЯВАТ
"РУСКАТА" "НАЦИЯ" СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОК ПРОЦЕНТ В СБИРЩИНАТА САЩ.
НО НИЕ ТУК НЕ ОБСЪДЖАМЕ "ЗАЩО УБИВАТ НЕГРИТЕ В САЩ"
ИЛ "ЗАЩО СБИРЩИНАТА В САЩ СЕ УПВАЛЯВА ОТ НЕГЪР"
А ЗАЩО УКРАЙНА И МАКЕДОНИЯ
КОИТО ОСНОВНО СА НАСЕЛЕНИ В БЪЛГАРСКИ ЕТНОС
СЕ ТРЕТИРАТ КАТО ДЪРЖАВИ СБИРЩИНИ
И ЗАЩО ТЪПАНАР ПРОФЕСОРИ ОБРЪЩАТ ПАРАДИГМАТА НА ЕВОЛЮЦИОННИЯ ПРОЦЕС
ЕТНОС-НАРОД-НАЦИЯ В КОНТЕКСТА НА ВЪЗНИКВАНЕТО И СЪЩЕСТВУВАНЕТО И ОТСТОЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖАВНОСТТА
И ГО ПОДМЕНЯТ С ФАЛШИВАТА ПАРАДИГМА
ДЪРЖАВА-НАЦИЯ-ЕТНОС
С ФАЛШИВАТА ТЕЗА ЧЕ СЪЗВАВАНЕТО НА ДЪРЖАВА,
СЪЗДАВА НАЦИЯ, КОЯТО
НЯКОГА ЩЕ СЪЗДАДЕ ЕТНОСТ
ТАЗИ ОБИКНОВЕННА ГЛУПОСТ
МОЖЕ ДА СЛУЖИ ДОБРЕ НА
ТЪПАНАР ПРОПАГАНДИСТ РУСОФИЛИТЕ И СТАЛИНИСТИТЕ,
НО Е В НЕОСЪЩЕСТВИМО ПРОТИВОРЕЧИЕ С
ЕВОЛЮЦИЯТА НА СВЕТА И С ПРИРОДАТА НА НЕЩАТА
ОТХВЪРЛЯНЕТО НА ПОДОБНА ГЛУПОСТ
НЕ Е АКТ НА РУСОФОБИЯ ИЛИ АМЕРИКАНОФИЛИЯ
НИТО пяна от злоба по устите
ТОЧНО ГЛУПОСТТА ДА ПОСТАВЯШ НА ЕДИН КАНТАР
МАКЕДОНИЯ И УКРАЙНА -
ФАЛШИВИ ДЪРЖАВНИ ОБРАЗУВАНИЯ
ИЗГРАДЕНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕТНОСТИЯ АРЕАЛ НА БЪЛГАРИТЕ,
ЧРЕЗ НАСИЛИЕТО НА ДЪРЖАВА сбирщина КАТО
"РУСКАТА" "ФЕДЕРАЦИЯ" ИЛИ САЩ -
И ДВЕТЕ РОЖБИ НА ИЛЮМИНАТСТВОТО
Е ОБРАЗЕЦ НА ИСТОРИЧЕСКА ТЪПОТА
СЪЧЕТАНИ С МАРКСИЧЕСКО ТЪПОУМИЕ И
НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
ИЗГИГНАТО ДО РАНГА
НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНО СКОДУУМИЕ
С "СОЦИАЛНО" "ФАНТАСТИЧНИ" УТОПИ КАТО:
Вероятно ще започне формирането на т. нар. свръх народи ....
(ТУК "МАРКСИСТА" ЖЕЛЕЗОВ НА СНОШИ С ФАШИСТА СТАЛИНИСТ ЖЕЛЕЗОВ И ОСЪЩЕСТВИ ПАКТА РИБЕНТРОП-МОЛОТОВИ НА "НАУЧНО" И "МЕТОДОЛОГИЧЕСКО" НИВО -ХВАЛА НА ТАКЪВ УЧЕН,
ХВАЛА НА ТОП СЕРСЕМА)
ТЪПАЦИ ОТ ВСЯКЪДЕ
ТА И ДРЪНКАТ ОТ ВСЯКЪДЕ

цитирай
19. jelezov - Браво aboychev! С последния ком...
14.05.2015 11:07
Браво aboychev! С последния коментар надмина себе си. Помолих ученик от 2 клас да го прочете и си каже мнението. Отговорът бе: дядо, този човек е неграмотен. В текст от около 200-250 думи е употребил само една точка и 5 запетаи. Освен това, пише само с главни букви, защото вероятно не знае, кога и къде се пише главна буква. А щом неграмотен човек се осмелява да публикува, това означава, че е и психично болен.
цитирай
20. aboychev - ВИЖДАМ ЧЕ СИ СЕ ПРАВИЛ
14.05.2015 11:27
С ПРАВОПИСА
ДА БЕШЕ СЕ СПРАВИЛ И
С ПРАВОМИСЛЕНЕТО,
НО ТО Е НЕДОСТИЖИМО ЗА ТЕБ.
ОБСЪЖДАЙ СЪС ВТОРОКЛАСНИЦИТЕ
ТАМ ТИ Е ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО
ТЪПАНАРИТЕ И С ПРАВОПИС И БЕЗ ПРАВОПИС СА СИ ТЪПАНАРИ
цитирай
21. get - За случай, като настоящият римляните, казвали: Longe absit illud propositu, potius amicum quam dictum perdendi.
14.05.2015 23:06
- На български звучи:
"По-скоро да осъдим готовността да изгубим приятеля си, отколкото остротата на думите!"
- Какво имам в предвид? Господин (или другарю ?) професор, прочитайки това ви становище(с претенции за историческа истинност ?):
"Без да навлизаме в дълбините на проблема е достатъчно да обърнем внимание, че Киев –„майката на руските градове”, не е в границите на Русия. Територията от където тръгва историята на Русия, се намира в някакво структурно образование, което има формата на държава, но не и чертите на самостоятелна държава – със своя история, със своя култура, със свой език, със свои традиции, със свои мечти, въжделения и бъдеще. Достатъчно е да погледнем долната карта, за да няма какво повече да обсъждаме – това, което днес наричаме Украйна има правно-държавен смисъл само като съветска република в рамките на Съюза на съветските социалистически републики. ... президентът Путин заяви, че Украйна е историческо недоразумение, държава, създадена върху руски земи."
- Добих чувството, че сте хабилитиран за професор, не примерно, в "Институт красной профессуры" ... а на право в царска Русия, тъй като изказаното от вас твърдение се припокрива едно към със Теорията за създаване на руската държавност, тиражирана в учебника на Устрялов, Н. Герасимович с първо издание от 1820 год.?

- Подобна (но с обратен знак) грешка, се допуска от пламенният ви опонент "aboychev":
"...
И РУСКИ БЛЮДОЛИЗЦИ
ОБЯСНЯВАТ ИСТОРИЯТА
С ИДИОТЩИНИ
КАТО ТАЗИ ЧЕ
КИЕВСКА РУСЬ ИМА НЕЩО ОБЩО С РУСИЯ ..." - Което фактологически също е некоректно!

- Господин Гиндев, от опит знам, че с възрастта идва инертността, която не предразполага да ... учим - но все таки, да не се предаваме а да послушаме, Какво ни учи един от бащите на риториката, Квинтилиан:
"И на стари години може да се научиш на всичко – само да има желание."!

- С уважение от мен, тъй като мисля, че и вие сте патриот ... поне от това ви отворено писмо:
http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5029:pakpriqtelskiogyn&catid=444:broi-11-2013&Itemid=125
цитирай
22. bojil - Ако гледаме на карта най-първата ...
18.05.2015 06:11
Ако гледаме на карта най-първата Украйна,не е лошо да видим и най-първата Русия- тя също е била много малка страна,израстнала до днешните гигантски размери с цената на ежегодна агресия в тази или в онази посока. Сравнението с България е съвършено неуместно- украинците не са бивши руснаци а са бивши Българи,точно като руснаците и македонците. А България- страна ощетена от чужди агресори,не може да взима страната на който и да било агресор- тя трябва да помага на слабите жертви,а не на силните агресори. Вярно,че такова помагане е скъпо и не винаги е разумно,но да си на страната на Русия в този момент е все едно да си против цялото човечество. Дори самите руснаци са против провежданото от Путин братоубийство- ако зависеше от тях,те отдавна да са го сменили заради това,но той е получервен диктатор и не иска да сдава властта си заради мнението на народа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950791
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031